Genomineerd voor de Houtbouwprijs, stem nu

Ons project in Olst is geselecteerd voor de Nationale Houtbouwprijs. De jury vindt onze modulaire woningen van CLT een ‘uitstekend voorbeeld van houtbouw’. Uit alle geselecteerde houten gebouwen wint het project met de meeste stemmen de publieksprijs. Later maakt Het Houtblad nog drie genomineerden per categorie bekend. Die maken kans op de juryprijzen, waaronder seriematige bouw. Spannend! Stem je ook op ons?

Voor woningcorporatie SallandWonen hebben wij deze zomer 9 massief houten woningen geplaatst in de duurzame wijk Olstergaard. De woningen, in twee blokken en rug-aan-rug geplaatst, zijn bedoeld voor een tot tweepersonen. De constructie is volledig van CLT, de isolatie van houtvezel en de gevel is afgewerkt met grenen en bamboe. Zo is de woning gemeten in volume voor 90% biobased, voornamelijk van hout. De woningen voldoen aan het permanent Bouwbesluit en hebben een gedetailleerde afwerking.

Dampopen woning van CLT

De keuze voor CLT maakt de modules maatvast, robuust, eenvoudig losmaakbaar en verplaatsbaar. De woningen bestaan uit vier prefab 3D modules van 3,5 meter breed bij 5,4 meter lang (beukmaat 5,4 meter). Deze zijn volledig afgewerkt in eigen fabriek, inclusief badkamer, keuken en gevelafwerking. Hierdoor is elk detail tot in perfectie uitgevoerd en onder ideale omstandigheden voor de verwerking van hout. De constructie is dampopen voor een gezonde woning. Doormiddel van zomernacht-ventilatie is er ook op warme dagen een prettig binnenklimaat. De modules zijn op de bouwplaats in een halve dag geassembleerd tot een woning, waardoor de overlast voor de omgeving tot een minimum is beperkt.

In de woning zijn de houten wanden en plafonds veelal in het zicht gebleven. Deze zijn al in de fabriek gelakt, waardoor de rustige lichte kleur behouden blijft. Een dakraam en open trap zorgen voor extra licht. Op de buitengevel is contrast gecreëerd door grenen gevelplanken in lijnolie en bamboe met elkaar af te wisselen. Dagkanten rondom de kozijnen zijn binnen en buiten afgewerkt met hout.

Alles met als doel zo duurzaam mogelijk te bouwen én de bewoners een fijne en gezonde woning te bieden.

Bekijk onze inzending hier en breng je stem uit!

Meer over dit project en binnenkijken in een 360-rondleiding.

Nerf woningen Tala Olstergaard

Wil je niets missen van Tala?

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, projecten en inzichten over biobased bouwen.

Scroll naar boven