wij ontwerpen en bouwen huizen waar je van hout

Leuker

Onze huizen zijn leuker, omdat ze niet alleen beter zijn voor deze aarde maar ook voor de bewoners. Door het groene materiaal en de slimme keuzes is het een woning waar je je echt thuis voelt.

Leefklimaat

Eenvoudig gezegd wil je dat vocht wel uit een huis kan, maar niet erin. Hout faciliteert van nature precies dat. Een Tala woning is waterdicht en dampopen. Dat betekent dat de vochtbalans in de woning beter en stabieler is dan in een woning van conventionele bouwmaterialen. Met een goede vochtbalans hebben schimmels vrijwel geen kans. Het zorgt voor een gezond leefklimaat.

Ook de andere natuurlijke materialen, zoals de isolatie van hennep of vlas, dragen bij aan het gezonde leefklimaat. Niets van wat wij gebruiken zorgt voor schadelijke stoffen of geuren in huis.

Steeds meer krijgen we te maken met extreem weer. Enorme regenbuien, stormen en hittegolven. Natuurlijk zijn onze woningen waterdicht, ook bij een echt flinke bui, en stormbestendig.

De temperaturen die we in sommige zomers te verduren krijgen lopen steeds verder op. Massief materiaal slaat warmte op en geeft het daarna langzaam weer af. Dat betekent dat woningen van bijvoorbeeld beton erg lang warm blijven na een periode van hitte. Hout zal de opgeslagen warmte veel sneller weer kwijt raken door het lagere soortelijk gewicht. Je huis is dus snel weer een prettige plek om te zijn. Als er ook nog voor een groen of blauw dak gekozen is, zal de opwarming van de woning langzamer gaan door de goede isolatie.

Lees ook ons blog over dit onderwerp.

Esthetiek

Een woning, een huis, een thuis. Het is een belangrijke plek waar we trots op willen zijn. Ook als we allemaal een heel verschillend beeld hebben bij wat een mooi of fijn huis is.

Door het hout in het zicht te laten, maken we gebruik van het effect van hout op de atmosfeer in huis. We weten dat hout en andere natuurlijke materialen goed zijn voor mensen. We voelen ons er beter bij.

Je voelt je prettig in een huis dat je mooi vindt. Dat gevoel heb je ook als je weet dat je huis goed voor jou en de omgeving is. Het doet wat met mensen om te weten dat een huis bijdraagt aan het verminderen van de CO2 uitstoot. Dat de materialen waarmee het huis gebouwd is, goed zijn voor de bewoners. Het maakt het een plek waar je je veilig en fijn voelt.

We bieden veel variatie in de gevelafwerking, gevelindeling, de kaptypes en de beukmaat. Ook de stedenbouwkundige indeling kunnen we op verschillende manieren vormgeven. Op deze manier kunnen we aan de wensen van corporaties, gemeenten en bewoners voldoen.

Installaties

De leukste installaties zijn die installaties die het gewoon doen. Altijd. Dat vraagt om installaties die niet vol zitten met allerlei technische snufjes en om een goed onderhoudsplan.

Ook als er toch een keer een probleem is moet dat relatief eenvoudig en snel op te lossen zijn. Het gaat tenslotte om je warme douche of een behaaglijk huis.

Op die basis maken we keuzes voor installaties. Zodat de je er plezier van hebt, zonder dat er een grote kostenpost aan verbonden is of je doorgeleerd moet hebben voor het gebruik ervan.

Tala app

Met de Tala app willen we het bewonen en onderhouden van onze huizen zo makkelijk mogelijk maken. Je kunt bijvoorbeeld herinneringen als het tijd is voor onderhoud van een installatie. Door de lange tijd tussen twee onderhoudsbeurten kan het lastig zijn dat allemaal zelf te onthouden.

Op een warme zomeravond krijg je een herinnering om de zomernachtventilatie niet te vergeten. En als je niet meer weet hoe dat precies werkt, kun je ook dat in de app opzoeken. Alle handleidingen en plattegronden zijn er in te vinden.

Door huurders kan de app ook gebruikt worden om feedback te geven aan de woningcorporatie of om een reparatie aan te vragen.

Lees hier meer over het ontstaan van Tala.

Hoe we onze andere beloften, Groener en Slimmer, vormgeven lees je hier en hier.