Woning Flex

De flexwoning met permanente kwaliteit

De vraag naar woonruimte is groot. Oplossingen zijn snel nodig en daarom is de flexibele woning hét antwoord. Een woning die snel gebouwd kan worden, verplaatsbaar is en aan het permanent bouwbesluit voldoet. De flexwoning is geen tijdelijk product maar is gemaakt van kwalitatief hoogwaardige materialen en met een hoog afwerkingsniveau. De Tala Flex is het antwoord op de vraag naar snelle en goede woningen. En met de huidige energiekosten is het feit dat Flex standaard energieneutraal is ook niet onbelangrijk.

Meer weten over onze flexwoning?

Flexwoning - Woning Flex

Typisch Flex

90% bio-based en CO2 neutraal

Flex bestaat bijna helemaal uit natuurlijke, lichte materialen zoals fijnspar, vlas en bamboe. Wij werken bewust met massief hout en andere natuurlijke materialen, zodat langdurig grote hoeveelheden CO2 opgeslagen kan worden.

Maximaal circulair

Tala woningen zijn maximaal circulair. De bouwmaterialen die wij gebruiken komen vrijwel allemaal van hernieuwbare bronnen. Hout voor het CLT van de hoofddraagconstructie en vlas voor de isolatie. Als het (nog) niet mogelijk is om grondstoffen uit hernieuwbare bron te gebruiken, zoeken we naar het beste alternatief.

Geschikt voor verschillende doelgroepen

Door de flexibele configuratiemogelijkheden is Flex voor een grote verscheidenheid aan doelgroepen in te zetten. Voor starters, voor statushouders, als tijdelijke woonruimte en voor ouderen. Flex is volledig gelijkvloers en dus levensloopbestendig te leveren.

Snel leverbaar

Wij bouwen de Flex op basis van prefab modules onze fabriek in Broekland. Hierdoor is de productie onafhankelijk van omgevingsfactoren en vergunningen. Onze productie is gericht op het efficiënt maken van kwalitatief hoogstaande woningen. Onze bouwers zijn er klaar voor!

Geplaatst en verplaatst in 1 dag

Op locatie is de bouw van één woning in één dag klaar. De modules worden in de fabriek voorzien van alle installaties, de keuken en de badkamer. Het is een kwestie van plaatsen en aansluiten. Op die manier kunnen we met minimale impact voor de omgeving snel, veel woningen plaatsen. En demonteren gaat net zo snel.

Prettig leefklimaat

De eenlaagswoning is 32m2 (één slaapkamer) of 49m2 (twee slaapkamers). Doordat we de natuurlijke materialen in het zicht laten, heeft dit een positief effect op de atmosfeer in de woning. Gezond is het ook; de natuurlijke bouwmaterialen zorgen voor een goede luchtvochtigheid, fijne akoestiek en regulatie van warmte.

Even binnenkijken

Een kleine flexwoning die ruimtelijk voelt en een goed leefklimaat heeft. Kijk even binnen en ervaar het zelf.

youtube-video-thumbnail

Flex is veelzijdig inzetbaar

Flex is door de vele variatiemogelijkheden inzetbaar voor verschillende doelgroepen en op verschillende percelen. De woning is geschikt voor tijdelijke én permanente bewoning. Door de lange levensduur is Flex een waardevolle investering die op één of meerdere plekken ingezet kan worden.

Flexwoning - Woning Flex
Flexwoning - Woning Flex

Speelse plaatsing

Vrijstaand, in een klassieke rij of speels geschakeld. Het kan allemaal. We houden graag rekening met de privacy van de bewoners en kunnen de overdekte buitenruimte heel privé maken door juist niet voor de klassieke rij te kiezen. Op deze manier zal deze tijdelijke woonruimte als een echt thuis voelen voor de bewoners.

Indeling Flex

Onze flexwoning is veelzijdig op alle fronten. Door twee of meer modules te plaatsen kunnen we meer slaapkamers creëren. De indeling van wonen, koken en slapen is slim en efficiënt. Zo zorgen we ervoor dat Flex wordt ervaren als een ruimtelijke woning en maken we optimaal gebruik van de beschikbare oppervlakte.

tala-homepage-foto-roland

Vraag?
Bel of mail Roland.

Wil je weten of onze concepten ook bij jouw project passen? Of onze modulaire woningen ook aangepast kunnen worden aan de stedenbouwkundige eisen? Roland Korbeld helpt je graag verder.

Scroll naar top