Woning Flex

De flexwoning met permanente kwaliteit

Flexwonen op een tijdelijke locatie is een oplossing voor het grote woningtekort. Tala bouwt daarvoor drie types flexwoningen die zo stevig zijn dat ze verplaatst kunnen worden. Geen wegwerpwoningen, maar huizen van hoge kwaliteit die voldoen aan het permanent Bouwbesluit. De woningen zijn natuurlijk duurzaam gebouwd van 90 procent biobased materialen en circulair. Alle modules worden volledig prefab geproduceerd in eigen fabriek en geplaats met minimale impact op de omgeving. Tala Flex is het antwoord op de vraag naar snelle én goede woningen.

Meer weten over onze flexwoning?

Flexwoning - Woning Flex
logo-aedes

De Tala Flex is onderdeel van de Aedes raamovereenkomst

logo-aedes

Typisch Flex

90% biobased en CO2 neutraal

Flex bestaat bijna helemaal uit natuurlijke, lichte materialen zoals fijnspar, vlas en bamboe. Wij werken bewust met een constructie van massief hout (CLT) en andere natuurlijke materialen. Zodat langdurig grote hoeveelheden CO2 opgeslagen kunnen worden. Flex is standaard energieneutraal, ook niet onbelangrijk met de huidige energiekosten.

Maximaal circulair

Tala woningen zijn maximaal circulair. De bouwmaterialen die wij gebruiken komen vrijwel allemaal van hernieuwbare bronnen. Waar biobased grondstoffen nog niet mogelijk zijn, zoeken we naar het beste (gerecyclede) alternatief. De woning is in zijn geheel herbruikbaar, maar ook alle losse materialen zijn dat. Daarvoor heeft de woning een materialen paspoort.

Geschikt voor verschillende doelgroepen

Door de diverse types en flexibele configuratiemogelijkheden is Flex in te zetten voor vele doelgroepen. Voor starters, voor statushouders, als tijdelijke woonruimte en voor ouderen. De flexwoningen kunnen gelijkvloers en dus levensloopbestendig geleverd worden. Een woonhuis met een verdieping of appartementencomplex behoort ook tot de mogelijkheden. 

Snel leverbaar

Wij bouwen Flex op basis van prefab modules in onze fabriek in Broekland. Die modules worden daar al voorzien van alle installaties, de keuken en de badkamer. De productie is zo onafhankelijk van het weer, omgevingsfactoren en vergunningen. Zo produceren wij efficiënt woningen van hoge kwaliteit. 

Geplaatst en verplaatst in 1 dag

Op locatie is de bouw van één woning in één dag klaar. Het is een kwestie van plaatsen en aansluiten. Op die manier kunnen we met minimale impact op de omgeving snel, veel woningen plaatsen. Demonteren en herplaatsen gaat net zo snel. Al kan de woning ook permanent blijven staan.

Prettig leefklimaat

De natuurlijke materialen laten we grotendeels in het zicht. Dat geeft de woning een positieve en ontspannen sfeer. Gezond is het ook. De natuurlijk ademende bouwmaterialen zorgen voor een goede luchtvochtigheid, fijne akoestiek en regulatie van warmte. 

Even binnenkijken

Een kleine flexwoning die ruimtelijk voelt en een goed leefklimaat heeft. Kijk even binnen en ervaar het zelf.

youtube-video-thumbnail

Flex1 - gelijkvloers

Deze flexwoning van één woonlaag is voor alle doelgroepen inzetbaar en levensloopbestendig. Flex1 heeft standaard een gebruiksoppervlak van 32 m2 en één slaapkamer. De XL variant heeft met een exta module, twee slaapkamers en een oppervlak van 49 m2. De woning kan vrijstaand, in een rij of speels geschakeld worden.

GBO 30-49 m2

PMC 12-13

1-3 personen

Flex2 - twee woonlagen

Dit type flexwoning is een grondgebonden woning van twee verdiepingen voor diverse doelgroepen. Flex2 kan compact gebouwd worden, in een rij, geschakeld of rug-aan-rug. Met een woonoppervlak van 47 m2 en twee slaapkamers of één slaapkamer en een vide voor bijvoorbeeld een thuiswerkplek.

GBO 47 m2

PMC 13

1-3 personen

Flex3 - appartementen

Ook dit gestapelde complex van drie woonlagen is verplaatsbaar. Het aantal woningen, de grootte en de indeling van de appartementen is variabel. De gebruiksoppervlakte begint bij 17 m2 en loopt op tot 70 m2. De woningen zijn bereikbaar via een galerij met veel ruimte voor beplanting. De balkons bevinden zich aan de achterzijde.

GBO 17-70 m2

PMC 11-14

1-4 personen

Tala Brochure Flex

Download de brochure!

Klik op de klop ‘download’ en je gaat direct naar het pdf-bestand. We vragen niet om je gegevens.

tala-homepage-foto-roland

Vraag?
Bel of mail Roland.

Wil je weten of onze concepten ook bij jouw project passen? Of hoe onze modulaire woningen aangepast kunnen worden aan de stedenbouwkundige eisen? Roland Korbeld helpt je graag verder.

Scroll naar boven