Woning Nerf

Licht en ruimtelijk wonen op 65 m2

Plannen om huizen te bouwen voor kleine huishoudens van één tot drie personen (PMC 2-3)? Dan is onze Nerf dé flexibele oplossing. De CO2 neutrale woning is licht, ruimtelijk en voor 90% gemaakt van biobased materialen. In een rug-aan-rug-opstelling bespaart Nerf 30% grondoppervlak. Handig, want de woningnood is hoog en de beschikbare grond om te bouwen beperkt. Bijkomend voordeel: door het kleine grondoppervlak is de woning zeer betaalbaar.

Meer weten over de woning Nerf?

Nerf-woning rug-aan-rug

Even binnenkijken

Licht en ruimtelijk; we kunnen het je wel vertellen. Maar eigenlijk moet je het ervaren. In deze video geven we je een rondleiding door Nerf. Zo zie je zelf hoe het dakraam voor veel daglicht zorgt en hoe ruim de woning oogt door de praktische en open indeling.

Typisch Nerf

90% biobased en CO2 neutraal

90% biobased en CO2 neutraal Nerf bestaat bijna helemaal uit natuurlijke, lichte materialen zoals fijnspar, houtvezel, grenen en bamboe. Wij werken bewust met massief hout en andere natuurlijke materialen, zodat langdurig grote hoeveelheden CO2 opgeslagen kan worden.

Maximaal circulair

In de woning passen we waar mogelijk zoveel mogelijk verschillende hergebruikte materialen toe. Zo kunnen de kozijnen van gerecyclede kunststof kozijnen worden gemaakt.

Bespaart 30% grondoppervlak

Plaatsing is mogelijk in een rij, maar het basisconcept van Nerf is een rug-aan-rug- opstelling. Daarmee is het grondgebruik 30% minder dan een conventionele rijconfiguratie. Plus: het bespaart ook nog eens aan materiaal en maakt de woning zeer betaalbaar.

Modulair en demontabel

De woningen worden gebouwd volgens een droogbouwmethode. Dat betekent dat alle verbindingen in de woningen geschroefd of genageld zijn. Op die manier is de Nerf woning in de toekomst makkelijk uit elkaar te halen en te hergebruiken.

Gebouwd in 1 dag

Nerf wordt prefab in de fabriek gemaakt door onze eigen mensen in Broekland. Daardoor kunnen we een hoge kwaliteit garanderen. We transporteren de modules naar de locatie en bouwen de woning binnen 1 dag op. Dat scheelt veel CO2-uitstoot. Plus: dat scheelt enorm in overlast voor de omgeving.

Prettig leefklimaat

Het 52 m2 tot 65 m2 gebruiksoppervlak is door de vide en het dakraam achterin de woning licht en ruim. De natuurlijke materialen in het zicht hebben een positief effect op de atmosfeer in de woning. Gezond is het ook: de natuurlijke bouwmaterialen zorgen voor een goede luchtvochtigheid, fijne akoestiek en regulatie van warmte.

Het veelzijdige karakter van Nerf

Woning Nerf is ontzettend veelzijdig. Het basisontwerp is zo gemaakt, dat verschillende variaties mogelijk zijn. Standaard leveren we Nerf bijvoorbeeld met een gevel van verduurzaamd hout. Ander opties zijn stucwerk en steenstrips. Op die manier past de woning altijd in bebouwde omgeving.

Tala Nerf in Olst

Opstelling Nerf

Stedenbouwkundig is het niet altijd mogelijk of wenselijk om Nerf rug-aan-rug te plaatsen. Door het slimme modulaire ontwerp kan de woning ook in een rij of in een blok van vier of vijf geplaatst worden.

Indeling Nerf

Nerf is licht en ruimtelijk door de vide en het dakraam. Zo is er ook achter in het huis voldoende daglicht. Het daklicht is onderdeel van de zomernachtventilatie. De natuurlijke bouwmaterialen zorgen voor een dampopen constructie en een goede regulatie van de luchtvochtigheid.

Voorblad brochure nerf en Noest

Download de brochure!

Klik op de klop ‘download’ en je gaat direct naar het pdf-bestand. We vragen niet om je gegevens.

tala-homepage-foto-roland

Vraag?
Bel of mail Roland.

Wil je weten of onze concepten ook bij jouw project passen? Of hoe onze modulaire woningen aangepast kunnen worden aan de stedenbouwkundige eisen? Roland Korbeld helpt je graag verder.

Scroll naar boven