Over Tala

Thuiskomen voelde nog nooit zo natuurlijk

Natuur is overal. Het is ons huis. Het is ons leven. Natuur zijn wij. Tegelijkertijd constateren we dat we nooit verder van de natuur afstonden dan nu. Huizen bouwen we van beton. Productieprocessen zijn onnodig verspillend. Het is tijd om het contact met de aarde weer te herstellen. Zodat duurzaam bouwen en duurzaam wonen de standaard wordt.

Uit dat zaadje is Tala ontstaan. Wij ontwerpen en bouwen huizen van hout en willen met ons productieproces een positieve impact maken op de wereld in en om ons huis.

tala-over-ons
MT foto

Hoe het begon

De tijd om na te denken over wat we kunnen doen om klimaatverandering tegen te gaan is voorbij. Het is tijd om te doen wat nodig is om de gevolgen te beperken. Daar waren de oprichters het tijdens een borrel in 2019 roerend over eens. Zo sterk, dat ze al vrij snel weer bij elkaar kwamen en de intentie uitspraken om het ook écht te gaan doen. De focus was al snel de huizenmarkt. Er moeten 7 miljoen woningen duurzaam gemaakt worden en er is een oplopend tekort aan woningen. De ambitie van Nederland is om voor 2030 bijna een miljoen huizen te bouwen. Met deze aantallen is het mogelijk duurzame impact te maken.

Hier staan wij voor

Een grootse ambitie geeft richting en energie. Geloven in een op het oog onhaalbaar doel zet aan tot actie.

Tala gaat voor een volledig duurzame bouw, waarin we bij elke stap in het bouwproces een blijvende positieve impact maken op mens, maatschappij en natuur.

Over ons

Onze visie

Alleen op een duurzaam fundament bouwen we een betere toekomst voor iedereen

Bij Tala vinden we dat iedereen recht heeft op wonen in een mooie wereld. Binnen én buiten de muren van je huis. Die mooie wereld is niet vanzelfsprekend en staat onder druk. Een betere toekomst begint volgens ons bij een groene manier van denken, in de hele bouwsector. Dat is de basis waarop we verder bouwen. Sterker nog: het is de enige basis voor een toekomst voor iedereen.

Onze missie

Volledig duurzaam bouwen de standaard maken

Wij staan op tegen de huidige standaarden en maken van onze duurzame idealen de nieuwe norm voor nieuwbouwhuizen. Daarom bouwen wij nu al maximaal circulair en duurzaam. Alle verbeteringen en innovaties die onze positieve impact kunnen versnellen, passen we toe zodra dat kan. Met al onze inspanningen willen we een meetbare bijdrage leveren aan de verduurzaming van de nieuwbouw in Nederland.

Onze waarden

Fris

Jong, enthousiast, energiek en bruisend van nieuwe en innovatieve ideeën. Dat is Tala. Wij boeien mensen en zorgen voor een fris en vernieuwend perspectief in heldere taal.

Dapper

We voelen ons als David tegen Goliath. We nemen het op tegen de gevestigde orde en winnen het op eigen wijze. Tala is ondernemend, moedig en avontuurlijk. We durven risico’s te nemen voor het grotere goed, lopen voor de troepen uit en pakken de voorbeeldrol.

Duurzaam

Tala is door en door groen en gaat voor 100% circulair en CO2-neutraal. Duurzaam staat ook voor samenwerken en investeren in een lange, prettige samenwerking. We gaan niet voor de quick win, maar voor de beste oplossing op de lange termijn.

Duidelijk

Wij zijn helder, begrijpelijk, concreet en werken ongecompliceerd. Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Bij ons weten klanten precies wat ze aan ons hebben en waar ze aan toe zijn. Zonder blabla en moeilijke woorden.

Gegrond

We hebben misschien wel een rebels randje, maar alles komt vanuit een stevige overtuiging, ervaring en kennis. Veiligheid en vertrouwen staan bij Tala voorop. Alles is doordacht en goed gefundeerd. We zijn missie gedreven en staan met beide benen stevig op de grond.

Groepsfoto website

Ontmoet onze mensen

Wij zijn uitdagers, enthousiastelingen, natuurliefhebbers, bouwers, kritische denkers en pleziermakers. Wij zijn allemaal anders en uniek, maar delen dezelfde missie.

tala-over-ons-foto-handige-harry

Wij zoeken houterige handige Harry’s

Volledig duurzaam bouwen de standaard maken. Daar gaan we voor. En daar hebben we jou voor nodig natuurlijk. Ben jij een handige Harry? Een mouwen opstroper? Met 2 rechter handen? Kom maar op! Wij zijn klaar voor je.

Scroll naar boven