Over Tala

Take a look around

Kijk om je heen: Natuur is overal. Het is ons huis. Het is ons leven. Maar die natuur staat onder druk. Je ziet de gevolgen van klimaatverandering. Ondertussen bouwen we in Nederland nog steeds met vervuilende materialen, zoals beton, baksteen, staal en steenwol. Ook productieprocessen op de bouwplaats zijn onnodig verspillend. Dat kan anders! Met duurzaam bouwen valt een wereld te winnen.

Uit dat zaadje is Tala ontstaan. Wij ontwerpen en bouwen huizen van hout en andere biobased materialen. Dat doen we efficiënt in eigen fabriek. Met als resultaat gezonde, sfeervolle en robuuste woningen met een zeer lange levensduur. Huizen met een positieve impact op mens en natuur. Zo pakken wij klimaatproblemen én de woningnood aan.

tala-over-ons
MT Tala

Hoe het begon

Tijdens een borrel in 2019 delen de oprichters van Tala hun zorgen over klimaatverandering. Ze zien de gevolgen en vragen zich af in wat voor wereld hun kinderen later leven. Verduurzaming gaat niet snel genoeg, daar zijn ze het roerend over eens. Ze zien hoe het beter kan, maar die ideeën uitvoeren is lastig in hun toenmalige werk. ‘Waarom gaan we het zelf niet doen?’ Ze besluiten serieus werk te maken van hun dromen.

Vanuit hun vakkennis ligt de focus al snel op de woningbouw. Daar valt zoveel te winnen in het terugdringen van de uitstoot en de woningbouwopgave is enorm. Dan heb je echt impact. Na grondig onderzoek, met een goed concept en een flinke dosis lef, besluiten ze er vol voor te gaan. Ze richten Tala op. Wat staat voor Take a look around. Want daar begon het mee: om je heen kijken en zien wat er beter kan.

In drie jaar tijd haken 30 mensen aan bij hun missie en frisse enthousiasme. Samen hebben wij in korte tijd al zeer gewaardeerde duurzame projecten opgeleverd. Iets waar Ieke Selen, Victor de Beus en Sebastiaan Dekkers enorm van gaan glimmen en alle andere Talisten trouwens ook.

Volledig duurzaam bouwen de standaard maken

Dat is onze missie. Groter dan onszelf en ambitieus! Dat zet aan tot actie, door het goede voorbeeld te geven en kennis te delen.

Tala gaat voor een volledig duurzame bouw, waarin we bij elke stap in het bouwproces een meetbare positieve impact maken op mens, maatschappij en natuur.

Natuurlijk bouwen

Alleen op een duurzaam fundament bouwen we een betere toekomst voor iedereen

Met een blanco blad kozen wij eerst de meest natuurlijke materialen en beste productiemethode. Daarmee ontwierpen wij een modulair basisconcept. En niet andersom! Zo doen we geen concessies. Innovaties en nieuwe materialen passen we toe zodra dat kan. Wij gaan voor 100% biobased of hergebruikt. Zo produceren wij radicaal anders dan de traditionele bouw en gaan wij verder in duurzaamheid dan andere houtbouwers die seriematig woningen produceren.

Het goede voorbeeld

Wij staan op tegen de huidige standaarden en maken van onze duurzame idealen de nieuwe norm voor nieuwbouwhuizen.

Om te laten zien dat volledig duurzaam bouwen echt nu al betaalbaar kan, geven we wekelijks presentaties, kennissessies en rondleidingen. Want zien is geloven. Zo zijn we ook gevraagd mee te denken over de woningbouwopgave bij de Provincie en het Ministerie van Binnenlandse Zaken. In 2023 wonnen we de Circulair Ondernemen Award Regio Zwolle, omdat Tala ‘in de meest brede zin met duurzaamheid bezig is.’ Zo willen we iedereen overtuigen volledig duurzaam te gaan bouwen.

Onze waarden

Fris

Jong, enthousiast, energiek en bruisend van nieuwe en innovatieve ideeën. Dat is Tala. Wij boeien mensen en zorgen voor een fris en vernieuwend perspectief in heldere taal.

Dapper

We voelen ons als David tegen Goliath. We nemen het op tegen de gevestigde orde en winnen het op eigen wijze. Tala is ondernemend, moedig en avontuurlijk. We durven risico’s te nemen voor het grotere goed, lopen voor de troepen uit en pakken de voorbeeldrol.

Duurzaam

Tala is door en door groen en gaat voor 100% circulair en CO2-neutraal. Duurzaam staat ook voor samenwerken en investeren in een lange, prettige samenwerking. We gaan niet voor de quick win, maar voor de beste oplossing op de lange termijn.

Duidelijk

Wij zijn helder, begrijpelijk, concreet en werken ongecompliceerd. Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Bij ons weten klanten precies wat ze aan ons hebben en waar ze aan toe zijn. Zonder blabla en moeilijke woorden.

Gegrond

We hebben misschien wel een rebels randje, maar alles komt vanuit een stevige overtuiging, ervaring en kennis. Veiligheid en vertrouwen staan bij Tala voorop. Alles is doordacht en goed gefundeerd. We zijn missie gedreven en staan met beide benen stevig op de grond.

Werken voelt als thuiskomen

Het ‘hout’ niet op bij de woningen die we bouwen. We maken ons meubilair van eigen resthout en drinken fairtrade koffie uit kopjes van de kringloop. Ook dagen we elkaar persoonlijk uit in grote en kleine duurzame keuzes. Af en toe deelt iemand zijn of haar hobby in een workshop, gewoon omdat het leuk is. Ieke en Victor leiden het bedrijf op een opvallend frisse manier. Hard werken en hard lachen. Met oprechte zorg en aandacht voor iedereen. Hun enthousiasme en gedrevenheid werkt aanstekelijk, binnen én buiten het bedrijf.

20230926 tosti joke en hessel aangepast2
Groepsfoto website

Ontmoet onze mensen

Wij zijn uitdagers, enthousiastelingen, natuurliefhebbers, bouwers, kritische denkers en pleziermakers. Wij zijn allemaal anders en uniek, maar delen dezelfde missie.

tala-over-ons-foto-handige-harry

Wij zoeken houterige handige Harry’s

Volledig duurzaam bouwen de standaard maken. Daar gaan we voor. En daar hebben we jou voor nodig natuurlijk. Ben jij een handige Harry? Een mouwen opstroper? Met 2 rechter handen? Kom maar op! Wij zijn klaar voor je.

Scroll naar boven