Over Tala

Hoe het begon

De tijd om na te denken over wat we kunnen doen om klimaatverandering tegen te gaan is voorbij. Het is tijd om te doen wat nodig is om de gevolgen te beperken. Daar waren de oprichters het tijdens een borrel in 2019 roerend over eens. Zo sterk, dat ze al vrij snel weer bij elkaar kwamen en de intentie uitspraken om het ook écht te gaan doen.

tala-over-ons
MT Tala

De focus was al snel de huizenmarkt. Er moeten 7 miljoen woningen duurzaam gemaakt worden en er is een oplopend tekort aan woningen. De ambitie van Nederland is om voor 2030 bijna een miljoen huizen te bouwen. Met deze aantallen is het mogelijk duurzame impact te maken.

Een andere goede reden om naar de huizenmarkt te kijken is de impact die de conventionele materialen op het klimaat hebben. Veel van de conventionele materialen stoten veel CO2 uit en zijn beperkt herbruikbaar. Daarnaast is de huidige manier van bouwen op allerlei manieren ook steeds minder duurzaam. Het is arbeidsintensief en kent een hoog aantal ongevallen, het proces duurt relatief lang en veroorzaakt daardoor lang, veel overlast.

Het is dan heel logisch om te onderzoeken hoe je huizen kunt bouwen die CO2 opslaan, snel geplaatst kunnen worden, minimale overlast veroorzaken en veiliger zijn om te produceren. Als een substantieel deel van die eerdergenoemde miljoen huizen CO2 neutraal of nog liever CO2 positief is, heb je echt invloed.

Alles klopte. Dit was de richting naar de grootste duurzame impact. Samen kozen we ervoor om ons vakmanschap in te zetten voor de belangrijkste ambitie van ons leven. Samen richtten we eind 2019 Tala op en bouwen we vol ambitie aan een duurzame wereld.

Groepsfoto website

Ontmoet onze mensen

Wij zijn uitdagers, enthousiastelingen, natuurliefhebbers, bouwers, kritische denkers en pleziermakers. Wij zijn allemaal anders en uniek, maar delen dezelfde missie.

tala-over-ons-foto-handige-harry

Wij zoeken houterige handige Harry’s

Volledig duurzaam bouwen de standaard maken. Daar gaan we voor. En daar hebben we jou voor nodig natuurlijk. Ben jij een handige Harry? Een mouwen opstroper? Met 2 rechter handen? Kom maar op! Wij zijn klaar voor je.

Scroll naar boven