Tala bouwt 16 flexwoningen in Bunschoten

Bunschoten – Donderdag 15 juni ondertekenden Maarten van Gessel van Woningcorporatie G&O en Ieke Selen van Tala de koopovereenkomst voor de 16 flexwoningen in Bunschoten. De duurzame biobased woningen komen op de groenstrook tussen de Frits de Zwerver, Anne Frank en de Oostelijke Randweg. Tiny houses noemt G&O de huizen, want ze zijn compact en sfeervol met veel hout in het zicht.

In de bocht

Het totale project genaamd ‘In de Bocht’ bestaat uit 16 flexwoningen en 15 eengezinswoningen. Door Tala is de omgevingsvergunning inmiddels aangevraagd. De 15 eengezinswoningen volgen in een later stadium door een andere partij. De 16 tiny houses zijn van het type Tala Flex1, met een woonoppervlakte van 33 vierkante meter. De woningen worden geplaatst voor een periode van minimaal 20 jaar en zijn voor onder andere starters op de woningmarkt.

Flexwoningen Tala in Bunschoten

Flexwoningen

Flexwonen op een tijdelijke locatie is een oplossing voor het grote woningtekort. Tala bouwt daarvoor drie types flexwoningen die zo stevig zijn dat ze verplaatst kunnen worden. Geen wegwerpwoningen, maar huizen van hoge kwaliteit waarbij alleen de locatie eventueel tijdelijk is. De woningen zijn duurzaam en circulair, gemaakt van 90 procent biobased materiaal. Daarmee halen zij een Milieu Prestatie Gebouwen (MPG) van onder de 0,5 en voldoen ze al aan toekomstige duurzamere wetgeving. Alle tiny houses worden volledig prefab geproduceerd in eigen fabriek in het Overijsselse Broekland en geplaatst met minimale impact op de omgeving.

Sociale huurwoningen

Directeur-bestuurder Maarten van Gessel van G&O is blij met dit project. ‘We gaan de komende jaren door met het uitbreiden van het aantal sociale huurwoningen in Bunschoten. Gelukkig kan dat ook, want begin maart van dit jaar heeft de Minister van Volkshuisvesting bekendgemaakt dat onze ontheffing voor het ontwikkelen van woningen in de gemeente Bunschoten is verlengd tot 31 december 2030.’

Planning

De productie van de woningen start eind van de zomer in de fabriek. De ’tiny houses’ plaatst Tala in het laatste kwartaal van dit jaar. Meer informatie over verhuur volgt te zijner tijd via G&O.

Meer lezen en zien: In de bocht – Bunschoten – Tala

Tala project In de Bocht in Bunschoten

Wil je niets missen van Tala?

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, projecten en inzichten over biobased bouwen.

Scroll naar boven