Eerste blok Tala woningen in Olstergaard opgeleverd

Olst – Kijk ze eens stralen in het zonnetje! We hebben het eerste blok natuurlijke Tala woningen in Olstergaard opgeleverd. Door ons ontworpen en geproduceerd in eigen fabriek in Broekland. Gemaakt van 90% biobased materiaal voor een positieve impact op het milieu.

De permanente sociale huurwoningen bouwen wij in opdracht van woningcorporatie SallandWonen in een bijzonder duurzame wijk in Olst. De modulaire woningen maken wij van CLT, houtvezelisolatie, bamboe en grenen in lijnolie. Dat betekent gezond wonen in een dampopen woning. Voor de overige 10% aan materiaal kiezen we zoveel mogelijk gerecyclede grondstof of met een zo klein mogelijk milieubelasting. Zo hebben de woningen een MPG van onder de 0,5.

Het eerste blok bestaat uit 5 een- tot tweepersoonswoningen, waarvan vier rug-aan-rug geplaatst en eentje aan de zijkant. De woningen van 65 vierkante meter gebruiksoppervlak nemen zo minder ruimte in beslag. De gevel verspringt om de bewoners meer privacy te geven in de tuin rondom.

Mede-oprichter en architect – Ieke Selen

‘Vanaf het eerste idee hebben wij keihard gewerkt om dit werkelijkheid te maken. Zo mooi om nu het eerste resultaat te zien!’

Wij ronden de laatste dingen aan de eerste Tala woningen in Olstergaard nog af en wensen de nieuwe bewoners daarna heel veel woonplezier! Dank aan SallandWonen voor het aangaan van dit biobased avontuur. Wij bouwen weer verder aan de huizen van de tweede blok in dit project. Met een ander kleurtje, maar net zo duurzaam.

Tala woningen Olstergaard

Meer foto’s volgen. Meer lezen over dit project kan hier: Olstergaard – Olst – Tala.

Tala woning in Olstergaard

Wil je niets missen van Tala?

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, projecten en inzichten over biobased bouwen.

Scroll naar boven