Een natuurlijk thuis voor iedereen

Tala wil natuurlijk wonen voor zoveel mogelijk mensen bereikbaar maken. Dat doen we door samen te werken met woningcorporaties, projectontwikkelaars en bedrijven. Wij bouwen duurzame woningen van goede kwaliteit voor welk budget dan ook.

Voor wie is Tala

De uitdaging voor woningcorporaties? Snel flexibele en betaalbare woningen bouwen om de lange wachtlijsten terug te dringen. Wij gaan die uitdaging met woningcorporaties aan. Met ons duurzame concept maken we het corporaties een stuk makkelijker.

Tijdens de coronacrisis zijn de eisen voor woningen veranderd. Mensen willen comfortabeler en duurzamer wonen. Een groene omgeving en minder energie- en onderhoudskosten. Hoe spring je als projectontwikkelaar in op deze veranderende vraag?

Jij gaat als ondernemer met de tijd mee en wilt een pand realiseren dat toekomstbestendig is. Een pand dat bij je ambities en bedrijfswerkzaamheden past én een kleine footprint achterlaat. Wij ontwerpen en bouwen het voor je.

tala-homepage-foto-roland

Vraag?
Bel of mail Roland.

Wil je weten of onze concepten ook bij jouw project passen? Of hoe onze modulaire woningen aangepast kunnen worden aan de stedenbouwkundige eisen? Roland Korbeld helpt je graag verder.

Zelfde wens, eigen plan

Wie de huiseigenaar ook is, een aantal dingen zijn steeds hetzelfde. Je wilt een goede woning voor een goede prijs. Een huis waar een goed ontwerp aan ten grondslag ligt, zodat bouwen snel en zonder gedoe gaat. Een ontwerp waarmee onderhoud op korte en lange termijn handelbaar blijft. Een huis dat goed is voor zijn bewoners, door een optimaal gezond leefklimaat. Maar een woning is ook erg persoonlijk en moet bij het stedenbouwkundig plan passen. Bij Tala snappen we dat en zijn we ervan overtuigd dat we door maximaal duurzaam te bouwen aan alle wensen kunnen voldoen.

Waarom maximaal duurzaam bouwen?

Een logisch ontwerp, natuurlijke materialen, een prettig leefklimaat, onderhoud dat nu en in de toekomst handelbaar is: duurzaam bouwen kent ontzettend veel voordelen voor de eigenaar. Maar kijk je naar de maatschappelijke- en klimaatvraagstukken, dan kunnen we een nog grotere slag slaan als we nu actie ondernemen.

Minder CO2 uitstoot

Het is heel logisch om dat te doen door huizen te bouwen die CO2 opslaan i.p.v. uitstoten. Alleen al in Nederland zullen de komende 10 jaar bijna een miljoen woningen gebouwd moeten worden. Met die aantallen maakt het nogal een verschil of je CO2 opslaat of uitstoot.

Sneller doelen halen

Van conventioneel bouwen met beton en steen naar bouwen met alleen maar biobased materialen. Het lijkt logisch om grote veranderingen in kleine stapjes te doen. Maar is dat wel zo logisch? Het is aannemelijk dat wet- en regelgeving steeds meer de nadruk op geen of zelfs een positieve footprint zal leggen. Daarmee is het ook aannemelijk dat wat je nu een klein beetje duurzamer bouwt, over vijf jaar weer achterhaald is. En dus aangepast moet worden. Met een bestaande woningvoorraad waar nog genoeg aan te doen is, is het dus veel logischer om vanaf nu nieuwe huizen maximaal duurzaam te bouwen. Zodat ze ook alvast aan de regelgeving van de komende decennia voldoen. Dat scheelt gewoon veel tijd, geld en gedoe.

Scroll naar boven