Voor woning­corporaties

Snel betaalbare woningen bouwen

Dat is de grootste opgave voor woningcorporaties voor de komende tijd. Door het tekort aan woningen zijn de wachtlijsten enorm, met name voor mensen met een klein budget. Snel opschalen is nodig. Maar de nieuwe wet- en regelgeving, de beperkte ruimte, de stijgende vraag naar 1-2 persoonshuishoudens en de vereiste verduurzamingsslag maakt dit lastig voor woningcorporaties. Hoe lossen we dit op? Het concept van Tala springt precies in op dit probleem. Onze huizen zijn flexibel, snel en op grote schaal te bouwen, ze zijn betaalbaar én maximaal duurzaam.

tala-voor-wie-woningcorporaties

Uitdagingen voor woningcorporaties:

  • Grotere aantallen
  • Stedenbouwkundige uitdagingen
  • Budgetrestricties en hoge prijsdruk
  • TCO en onderhoudskosten van groot belang
  • Snelheid is geboden
  • Duurzaamheid en circulariteit vanuit regelgeving

Bekijk onze woonoplossingen

Tala biedt standaard twee modulaire woningopties aan. Nerf, een verrassende 1-2 persoonswoning en Noest, onze veelzijdige eengezinswoning. Deze woningen zijn CO2 neutraal en biobased. Benieuwd of onze woningen passen in het bestemmingsplan?

tala-voor-wie-woningcorporaties-woonoplossingen

Onderscheidende kenmerken van een Tala woning

Tala woningen zijn klaar voor veranderende normen en regelgeving. Wij weten dat dit voor een concurrerende prijs kan. We kiezen voor vergaande standaardisatie en een fabriek om modules van hoge kwaliteit te maken. Op deze manier kunnen we circulaire en CO2 neutrale huizen aanbieden voor dezelfde prijs als een conventionele woning. Woningen van Tala integreren innovaties in duurzaamheid, circulariteit, wooncomfort, bouwmethode en betaalbaarheid.

Waarom kiezen voor Tala

Schaalbaar en kort productieproces

Een Tala woning kent een korter productieproces dan een conventionele woning. We bouwen alles in onze eigen fabriek, zodat we het productieproces zo efficiënt mogelijk kunnen inrichten. Vervolgens brengen we de modules naar de locatie en bouwen we de woning in 1 dag op. Ook hebben we de mogelijkheid om op te schalen.

Concept dat past in elk bestemmingsplan

Tala woningen kunnen in diverse stedenbouwkundige situaties worden ingepast en zijn klaar voor veranderende normen en regelgeving. Door ons slimme basisontwerp zijn er veel variaties mogelijk, zonder het productieproces drastisch te veranderen.

Weinig overlast

Een nieuwe woonwijk bouwen is een ingrijpende gebeurtenis voor omwonenden. Wij beperken de overlast voor de buurt tot een minimum doordat we maar één dag nodig hebben om een woning te plaatsen. Compleet voorzien van installatiewerk en sanitair.

Lage bouwkosten, betaalbare woningen

Doordat wij slim en efficiënt werken, houden wij de bouwkosten laag. We kiezen voor vergaande standaardisatie en een fabriek om modules van hoge kwaliteit te maken. Op deze manier kunnen we duurzame huizen aanbieden voor dezelfde prijs als een conventionele woning. En bereikbaar maken voor mensen met een kleinere portemonnee.

Maximaal duurzaam

Wij beginnen nu met maximaal circulair en duurzaam bouwen. Onze huizen zijn CO2-neutraal en voor 90% biobased. Alle verbeteringen die ondertussen ontwikkeld worden houden we in de gaten en passen we toe zodra dat kan.

Goed voor de bewoner

Tala woningen zijn niet alleen goed voor het klimaat, maar ook voor de bewoners. Duurzaam bouwen is misschien onze missie, we vertrekken altijd vanuit de bewoners. Hoe kunnen we het leven voor hen ook groener, slimmer en leuker inrichten? Door een veilig, fijn en gezond thuis te creëren. Onze natuurlijke materialen maken het mogelijk.

tala-homepage-foto-roland

Vraag?
Bel of mail Roland.

Wil je weten of onze concepten ook bij jouw project passen? Of onze modulaire woningen ook aangepast kunnen worden aan de stedenbouwkundige eisen? Roland Korbeld helpt je graag verder.