Woningen van (on)schatbare waarde

Bij Tala vinden we dat iedereen recht heeft op wonen in een mooie wereld. Nu en in de toekomst. Daarom ontwerpen en bouwen we met hout. 100% modulair en maximaal circulair en CO2 neutraal. Dat doen we voor een concurrerende prijs, zodat onze huizen bereikbaar zijn voor iedereen. Onze woningen Flex, Noest en Nerf zijn het bewijs.

Onze woningen

Geschikt voor verschillende doelgroepen

Tot 49m2 gebruiksoppervlak

De vraag naar woonruimte is groot. Oplossingen zijn snel nodig en daarom is de flexibele woning hét antwoord. Een woning die snel gebouwd kan worden, verplaatsbaar is en aan het permanent bouwbesluit voldoet. Tala Flex is het antwoord op de vraag naar snelle en goede woningen. Op permanente en tijdelijke locaties.

1-2 persoonshuishouden

65m2 gebruiksoppervlak

Prijswinnend concept en dé flexibele oplossing voor kleine huishoudens. Onze Nerf is licht, ruimtelijk en voor 75% gemaakt van bio-based materialen. Nerf is ook slim: het is een rug-aan-rug-woning die 30% minder grondoppervlak en minder materiaal verbruikt. Dat maakt ‘m ook nog eens zeer betaalbaar.

3-5 persoonshuishouden

102m2 gebruiksoppervlak

Een stedenbouwkundige alleskunner. Noest is een opnieuw uitgevonden eengezinswoning met een gebruiksoppervlak van 102 m2. Ook deze woning is CO2 neutraal en biobased. We produceren de modules in onze eigen fabriek, transporteren de modules naar de locatie en bouwen de woning in 1 dag op.

Onderscheidende kenmerken van een Tala woning

Tala woningen passen in diverse stedenbouwkundige situaties en lopen voor op veranderende normen en regelgeving. We kiezen voor vergaande standaardisatie in onze fabriek om efficiënt modules van hoge kwaliteit te maken. Op deze manier kunnen we circulaire en CO2 neutrale huizen aanbieden voor dezelfde prijs als een conventionele woning. Woningen van Tala integreren innovaties in duurzaamheid, circulariteit, wooncomfort, bouwmethode en betaalbaarheid.

90% bio-based en CO2 neutraal

Een Tala woning bestaat bijna helemaal uit natuurlijke, lichte materialen zoals fijnspar, vlas en bamboe. Wij werken bewust met massief hout en andere natuurlijke materialen, zodat langdurig grote hoeveelheden CO2 opgeslagen kunnen worden.

Maximaal circulair

Naast biobased passen we zoveel mogelijk hergebruikte materialen toe. Zoals kozijnen van gerecyclede kunststof kozijnen of wasbakken uit een sloopproject. De woning is in zijn geheel verplaatsbaar naar een nieuwe locatie en is volledig losmaakbaar voor hergebruik van de losse materialen in de verre toekomst. 

Geplaatst in 1 dagdeel

De woning wordt prefab in de fabriek gemaakt door onze eigen mensen in Broekland. Volledig afgewerkt inclusief keuken en installaties en van een constante kwaliteit. We transporteren de modules naar de locatie en bouwen de woning binnen 1 dagdeel op. Dat scheelt enorm in CO2-uitstoot en overlast voor de omgeving.

tala-homepage-foto-roland

Vraag?
Bel of mail Roland.

Wil je weten of onze concepten ook bij jouw project passen? Of hoe onze modulaire woningen aangepast kunnen worden aan de stedenbouwkundige eisen? Roland Korbeld helpt je graag verder.

Scroll naar boven