Veelgestelde vragen

Algemene vragen

Bedankt voor je interesse! Helaas verkopen of verhuren wij zelf geen woningen aan particulieren. Wij zijn een bouwbedrijf dat alleen in opdracht van woningcorporaties, projectontwikkelaars en bedrijven seriematig woningen bouwt. Dat begint bij 6 á 10 van dezelfde woningen. Particulieren in een CPO-verband kunnen we momenteel ook nog niet helpen. Een duurzame woning kopen of huren kan dus niet via ons!
 
Wij hebben bewust gekozen om meters te maken en zo echt een duurzame impact te hebben op de grote woningbouwopgave die er nu ligt. Bovendien houdt seriematig bouwen onze woningen betaalbaar.
 
Jammer? Dat snappen we. Als je hier je gegevens achterlaat, sturen we je een mail als we in de toekomst ook voor particulieren gaan bouwen. (link)
 
Ben je van een corporatie of ontwikkelaar: zie hieronder meer informatie over het aankooptraject.
(Deze meestgestelde vraag los bovenaan!)

Over duurzaam bouwen

Met biobased wordt materiaal bedoeld dat natuurlijk is én terug kan groeien. Zoals hout, vlas, stro en bamboe.
 
Deze materialen zijn, mits duurzaam beheert, in een oneindige cyclus beschikbaar.
Steen, zand, mineralen, olie, gas en andere fossiele grondstoffen zijn niet biobased, want zij groeien nooit meer terug. Deze materialen putten we uit.
 
Wij bouwen nu 90% biobased en streven naar 100%. Waar dit nu nog niet kan, gebruiken we zo veel mogelijk gerecyclede materialen en anders materialen met de laagste milieubelasting.
De termen circulair of circulaire economie zijn voor diverse uitleg vatbaar. Het heeft altijd te maken met
grondstoffen in de kringloop houden. Wij vinden dat je daarbij ook het onderliggende doel voor ogen moet houden: beter voor het milieu zorgen. Want je kunt veel meer doen dan nu nieuw beton, baksteen, kunststof, steenwol en andere vervuilende materialen na gebruik weer recyclebaar maken.
 
Wij houden onze aan deze vijf opvattingen over circulariteit:
 
We bouwen met 90% biobased materialen, die in een eindeloze cyclus hergroeibaar zijn en nieuw
ook nog eens de laagste footprint hebben. Dit zijn circulaire materialen.
 
  • Daarnaast gebruiken we zoveel mogelijk gerecycled materiaal.
  • Grote hoeveelheden CO2 in biobased materialen slaan we langdurig op in onze woningen. Zo helpen we de natuurlijke CO2 cyclus de goede kant op.
  • Onze woningen zijn verplaatsbaar en dus in zijn geheel her te gebruiken
  • We bouwen volledig losmaakbaar met droge verbindingen en een materialen paspoort voor volledig en hoogwaardig hergebruik en recycling.

Kunnen we je helpen?

Heb je een vraag, wil je meer informatie aanvragen of ben je benieuwd wat wij voor jouw project kunnen betekenen? We helpen je graag verder.

Geen vraag, maar wel onze nieuwsbrief ontvangen? Klik dan hier.

"*" geeft vereiste velden aan

Hieronder kun je je ook inschrijven voor de Tala nieuwsbrief.

Scroll naar boven