Feestje: In 4 weken hoogste punt kinderdagverblijf bereikt

In Wierden hebben de bouwers in minder dan vier weken het hoogste punt van kinderdagverblijf Kleine Maatjes bereikt. Dat ging zo snel omdat wij bouwen met kruislaaghout (CLT), dat al op maat aankomt op de bouwplaats. Tijd voor een klein feestje met opdrachtgever Kosmo, bouwers en andere betrokkenen.

Efficiënte bouw

Sinds de fundering ligt, gaat het echt snel. Onderstaand filmpje laat het resultaat zien van de eerste tien (!) dagen bouwen met CLT. Dat wordt gedaan met slechts drie mannen op de bouwplaats. Dat kan zo efficiënt doordat de panelen kruislaaghout (CLT) op maat en op volgorde op de bouwplaats aankomen. Tot wel veertien meter lang. Het is een kwestie van ‘simpelweg’ in elkaar zetten en vele meters tegelijk maken.

Hier zie je hoe dat ging in de eerste 10 dagen van de bouw.

Biobased kinderopvang

Na de fundering is de constructie volledig van kruislaaghout (CLT). Een oersterk en vorm vast soort van multiplex XXL. Dit doen we vanuit onze eigen duurzame drijfveer net als die van Kosmo. Deze kinderopvangorganisatie wil de meest duurzame kinderopvang van Nederland bouwen. Het hou(d)t daarom niet op bij een houten constructie, ook de isolatie en gevel is van natuurlijke materialen gemaakt waaronder houtvezelisolatie. Zo is er veel minder CO2 uitstoot voor de bouw van dit pand én leggen we met al dat hout vele tonnen CO2 langdurig vast in de constructie. Een win-win situatie en het levert ook nog een sfeervol en gezond gebouw op.

Hoogste punt feestje

Het was mooi om even samen met de toekomstige gebruikers stil te staan bij deze mijlpaal. Nu is het tijd voor de afbouw. Oplevering van de Kleine Maatjes is op 1 juli. Wordt vervolgd…

Meer over dit project zie je hier.

Hoogste punt duurzaam kinderdagverblijf Kleine Maatjes bereikt

Wil je niets missen van Tala?

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, projecten en inzichten over biobased bouwen.

Scroll naar boven