Nieuw biobased Tala-project in de Achterhoek

De duurzame Nerf en Noest woningen van Tala zijn straks ook in het Achterhoekse Terborg te vinden! We zijn van plan om hier zo’n 21 woningen te bouwen voor wooncorporatie Wonion.

Aan de Emmastraat in Terborg plaatsen we naar verwachting 14 één- tweepersoons Nerf woningen rug-aan-rug en 7 eengezinswoningen van ons type Noest. De rug-aan-rug woningen staan met de achterzijde tegen elkaar aan en hebben een voortuin die mooi aansluit op de groene inrichting van de straat.

Project Wonion Terborg, 7 Noest woningen
Voorlopige impressie van de Noest eengezinswoningen.

Natuurlijk Tala recept

De modulaire woningen van hoge kwaliteit bestaan voor maar liefst 90% uit natuurlijk hergroeibaar materiaal. Kruislaaghout (CLT) voor de constructie, houtvezelisolatie en de gevel is bekleed met grenenhout in lijnolie en bamboe. Zo slaan de woningen veel meer CO2 op dan voor de bouw wordt uitgestoten. Daarnaast nemen we natuurinclusieve maatregelen. De woningen zijn door droogbouw volledig demontabel en herbruikbaar.

Overzicht project Wonion Terborg
Voorlopig bovenaanzicht: Rechts de rug-aan-rug woningen, links de Noest woningen.

Gezamenlijke missie

Mooi dat Wonion het heel normaal vindt om vooruitstrevend biobased te bouwen. Zo verduurzamen we samen de bouw. Wonion is in de Achterhoek initiatiefnemer van Samen Biobased Bouwen, dat sluit natuurlijk mooi aan bij ons gelijknamige Sallandse initiatief. Het zou mooi zijn als we in de nabije toekomst door boeren geteeld isolatiemateriaal kunnen gebruiken uit de regio. De eerste hectares zijn ingezaaid, zowel in Salland als de Achterhoek.

Meer lezen kan hier.

Project Wonion

Wil je niets missen van Tala?

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, projecten en inzichten over biobased bouwen.

Scroll naar boven