Slimmer sneller bouwen: Tala fabriek is opgeschaald

Tala’s fabriek is de afgelopen maanden opgeschaald en dat werkt als een trein. Zo werken we niet harder, maar slimmer. Via een aantal stations gaan we veel sneller van los materiaal naar compleet afgewerkte woning.

Nu rollen 6 modules per week naar buiten. Afhankelijk van het woningtype zijn dat één tot drie woningen per week. Dat voeren we de komende maanden nog verder op tot 10 modules. En dat is slechts het plan voor dit jaar en niet het eindstation.

Tala fabriek

Een nieuwe indeling en een nieuwe machines helpen ons meters maken zonder harder te hoeven lopen. We hebben extra hijsvoorzieningen, nieuwe XXL zuignappen en een nieuwe HSB (roller)baan met kanteltafel geplaatst. Zo werken we efficiënter en fijner met ongeveer evenveel mensen.

Eerste station in de huizenfabriek van Tala

Nu draaien we project Heinseweg in Sittard met veel grotere snelheid dan het vorige projecten. Daar genieten we van. Het is heerlijk om zoveel module naar buiten te zien rollen. De komende maanden zetten we nog een paar slimme stappen om op te schalen tot 10 modules per week. Ondertussen maken we plannen voor nogmaals een capaciteitsverdubbeling.

Financiering opschalen

Eind 2023 heeft Tala een financiering verworven voor de opschaling van duurzaam en biobased bouwen. Impact investeerders OostNL en Energiefonds Overijssel hebben Tala een bijzondere lening verstrekt voor dit doel. De verbouwing van de fabriek en plannen voor nog verdere opschaling zijn daar het resultaat van.

Laten we samen van duurzaam bouwen de standaard maken.

Tala fabriek opgeschaald

Wil je niets missen van Tala?

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, projecten en inzichten over biobased bouwen.

Scroll naar boven