Tala ondertekent Paris Proof Commitment

Tijdens vastgoedbeurs Provada heeft Tala het Paris Proof Commitment ondertekend. Want Paris Proof zijn onze huizen van nature al met onze biobased modulaire bouwmethode. Paris Proof gaat erom dat we samen de CO2 uitstoot moeten terugdringen, om de aarde niet meer dan 1,5 graad te laten opwarmen. Zoals vastgelegd in het Akkoord van Parijs. Laat dat nou precies de basis van onze missie zijn.

Waar dit commitment vaak een intentieverklaring is, zijn wij op de meeste punten al Paris Proof. Concreet betekent het Paris Proof Commitment terugdringen van CO2 op drie manieren.

Paris Proof betekent:

  • Wij bouwen standaard woningen die energieneutraal zijn in gebruik. Wij verduurzamen ons eigen onderkomen en bouwen in de toekomst voor onszelf ook energieneutraal. Soms zijn onze woningen nog BENG, bijna energie neutraal omdat dat zo gevraagd wordt door opdrachtgevers. Wij hopen op korte termijn alleen nog maar werkelijk energieneutraal te bouwen.
  • Wij bouwen nu al binnen de materiaalgebonden carbon budget doelstellingen van 2050. Dat betekent dat door de juiste materiaalkeuze de bouw van onze woningen zelfs per saldo veel meer CO2 opslaat dan uitstoot. Wij stoten voor de bouw zeer weinig CO2 uit én leggen het door bomen en planten opgeslagen CO2 in hout en isolatiemateriaal voor zeer lange tijd vast in de woningen.
  • En wij stimuleren net als de DGBC (Dutch Green Building Council) anderen Paris Proof te bouwen voor een leefbare planeet in de toekomst. Wij rapporteren open over onze behaalde resultaten.

Het door Tala ondertekende Paris Proof Commitment kan je hier op de website van de DGBC downloaden als PDF.

Tala Paris Proof Commitment ondertekening

Wil je niets missen van Tala?

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, projecten en inzichten over biobased bouwen.

Scroll naar boven