Tala plaatst ‘even’ een woning bij Aedes Corporatiedag in Apeldoorn

Speciaal voor de Aedes Corporatiedag bij OmniSport in Apeldoorn zetten we “gewoon even” een woning naast de ingang. Het is er eentje die volgende week voor corporatie Wonen Limburg naar Sittard gaat. Dat dit zo snel kan, is een voordeel van oersterk modulair bouwen.

Twintig van deze duurzame Tala Flex1 XL woningen plaatsen wij vanaf maandag 22 april aan Heinseweg in Sittard. Dit project komt voort uit de Aedes Flex ’23 raamovereenkomst. De komende vijf jaar is dit het nieuwe thuis voor Oekraïense ontheemden. Daarna gaan de permanente woningen met robuuste CLT-constructie naar een andere locatie. Maar eerst tonen wij de woningen nog even aan alle woningcorporaties van Nederland.

Tala woning bij Aedes Corporatiedag

Samen met opdrachtgever Wonen Limburg ontvangen we de bezoekers van de Aedes Corporatiedag in dit huis van 46 m2. Je ervaart er de ruimtelijkheid door de slimme indeling. De CO2 positieve woning is gemaakt van 90% biobased en hergebruikt materiaal. Daarnaast zijn natuurinclusieve en klimaatadaptieve maatregelen genomen, met onder andere een Dakbloemenweide. Speciaal voor deze dag, is in de woning ook een circulaire keuken van Chainable te zien.

De Corporatiedag op 18 april is alleen toegankelijk voor woningcorporaties. Vanwege de locatie in de wielerbaan van OmniSport is het thema dit jaar: Volkshuisvesting is topsport. Nou, met modulair, biobased en circulair bouwen is het gegarandeerd winnen in de strijd tegen het woningtekort én de klimaatcrisis.

Slimme modulaire productie

De productie van biobased en circulaire flexwoningen voor WonenLimburg in Sittard is lekker op stoom. Elke dag rolt een module uit onze recent opgeschaalde fabriek.

Eerst zetten we de 3D modules van kruislaaghout (CLT) in elkaar. Die worden bij het volgende station volledig afgewerkt, inclusief houtvezelisolatie, houten gevelbekleding, installaties en sanitair. Vervolgens plaatsen we de woningen met minimale impact op de locatie.

Het grondwerk is inmiddels begonnen in Sittard. Daarbij kiezen we voor stalen schroefpalen. Die zijn herbruikbaar en zo laten we de locatie na vijf jaar volledig schoon achter. Op 22 april beginnen we met de plaatsing van het eerste blok woningen.

Voorbeeldproject Sittard

Aan de Heinseweg in Sittard geven we “wonen in het groen” een extra dimensie. Niet alleen is er veel aandacht voor groen op het hele perceel, we zullen de daken van de woningen voorzien van een dakbloemenweide. Dat is goed voor insecten en waterbrenging, daarnaast isoleert het in zowel de winter als de zomer. Dat gaat hittestress tegen.

Ben je aanwezig tijdens de Corporatiedag en nieuwsgierig? Kom dan gezellig binnenkijken. Samen met Wonen Limburg zijn we er om al je vragen te beantwoorden.

Wonen Limburg flexwonen vooraanzicht

Wil je niets missen van Tala?

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, projecten en inzichten over biobased bouwen.

Scroll naar boven