Wonion en Tala gaan samen biobased bouwen in Terborg

Op 11 december ondertekenden Tala en woningcorporatie Wonion het plan om 21 duurzame en biobased huurwoningen te bouwen aan de Koningin Emmastraat in Terborg. De 7 rijwoningen zijn bedoeld voor kleine gezinnen. De andere 14 woningen worden rug-aan-rug gebouwd en zijn bedoeld voor 1- of 2-persoonshuishoudens.

Niet alleen de samenwerking is gezond, ook de woningen zijn gezond voor mens en natuur. De modulaire woningen bestaan voor maar liefst 90% uit biobased materialen. Daardoor slaan de woningen meer CO2 op dan door de bouw wordt uitgestoten. Deze natuurlijke materialen maken een gezond en dampopen binnenklimaat. Ook de omgeving van de woningen wordt natuurinclusief ingericht met aandacht voor groen en klimaatadaptatie.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Project Koningin Emmastraat Terborg

Gedeelde missie Wonion

Zo werken we samen aan een gezonde toekomst voor de bewoners en de natuur. Wonion is in de Achterhoek een betrokken aanjager van biobased bouwen. Zij zet zich als woningcorporatie in voor het initiatief Samen Biobased Bouwen, net als wij dat doen voor het gelijknamige initiatief in Salland. Samen met boeren en andere partijen zetten we daarin een keten op voor lokaal geteeld biobased (isolatie)materiaal om mee te bouwen.

Gezond

Tala mede-oprichter Ieke Selen gaf Gerrolt Ooijman, directeur-bestuurder van Wonion, symbolisch een gezonde fruitschaal. Die is gemaakt van een restant kruislaaghout (CLT), Tala’s belangrijkste bouwmateriaal. Op een gezonde samenwerking, voor mens en natuur.

Meer lezen over dit project: Koningin Emmastraat – Terborg – Tala

Tekenen contract Wonion en Tala

Wil je niets missen van Tala?

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, projecten en inzichten over biobased bouwen.

Scroll naar boven